Karamel Schmite

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2013 | 5068 vizualizari

 

Reteta cu nr.12 in caietul meu si este scrisa cu foarte multi ani in urma. Are o poveste frumoasa si o am de la o buna prietena Ani, care este de multi ani plecata in Germania si ea la randul ei a primit-o de la sora ei care era afara de dinaintea ei. Deci de origine cred ca este din Germania dat fiind si denumirea ei. Nu am mai facut-o tare demult si acum i-a venit randul. Este o prajitura foarte buna si nu este nici chiar asa de scumpa ca materie prima. V-o recomand cu mare drag

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOI
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • putin bicarbonat (un varf de lingurita)
  • 200 gr smantana
  • 2 zahar vaniliat
  • PENTRU CREMA
  • 2 budinci Dr Oetker de caramel
  • 4 pliculete ness Amigo
  • 800 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 250 gr margarina Rama (cub)
  • fulgi ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karamel Schmite:

Punem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o coca elastica, ca sa se poata intinde bine. Lasam la o parte pentru 30 minute.

Intre timp pregatim crema. Punem laptele cu zaharul si nessul la fiert. Intr-un castronel dizolvam budinca si cand laptele clocoteste turnam budinca dizolvata si lasam sa fiarba 5 minute. Dam la o parte si lasam sa se raceasca putin dar nu de tot, apoi adaugam Rama taiata marunt si mixam bine pana devine o crema pufoasa. Impartim aluatul in trei parti egale, apoi coacem foile pe dosul tavii.

Umplem foile cu crema obtinuta, lasam putin sa punem deasupra pe ultima  foaie si ornam cu fulgi de ciocolata. Se taie abia a doua zi (trebuie lasata sa se inmoaie bine)

Este foarte buna. Pofta mare .

TIPS-URI

1

Un desert de sarbatoare si nu numai

Daca ti-a placut reteta noastra "Karamel Schmite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel